Logotyp för Merchy.se
Varukorg
0

För den som är ny inom tryckeribranschen kan terminologin ibland vara överväldigande. Här är några vanliga termer och begrepp som kan hjälpa dig att förstå tryckeriprocessen:

  1. DPI (Dots Per Inch): Detta är måttet på upplösningen för en bild eller tryck. Ju högre DPI, desto mer detaljerad och skarp blir bilden.
  2. Separation: Processen att bryta ner en färgbild i dess enskilda färger (till exempel CMYK för fyrfärgstryck) för tryckning.
  3. Värmeöverföring: En metod där en tryckt design överförs från ett papper till tyg med hjälp av värme och tryck. Vanligt för t-shirttryck.
  4. Screentryck: En teknik där bläck pressas genom en mask på tyget. Används ofta för större upplagor och detaljerade mönster.
  5. Vattenbaserat bläck: En miljövänligare typ av tryckbläck som använder vatten som bas och är mindre skadlig för miljön än andra bläcktyper.
  6. Sublimering: En tryckmetod där bläck omvandlas från fast form till gasform och tränger in i tyget. Ger färgglada och hållbara resultat.
  7. Plastisolbläck: En populär typ av bläck som används i screentryck. Den är mycket slitstark och ger starka färger.

Att förstå dessa termer kan hjälpa dig att kommunicera med tryckeripartners och göra informerade beslut när du skapar din egen merch. Och hos Merchy, finns vi här för att hjälpa dig genom hela processen, oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom tryckeribranschen.